Remote Desktop Control

TeamViewer is een programma waarmee u op afstand verbinding met een andere computer kunt maken. De functies die u kunt uitvoeren, zijn: bureaus voor delen en beheer, online vergaderingen, videoconferenties en bestandsoverdracht tussen computers. Het kan worden geïnstalleerd op alle besturingssystemen, Windows, Mac OS X of Linux, en zelfs mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android.TeamViewer kan ook via uw website worden gebruikt, toegang krijgen tot uw account en u hoeft het programma niet te installeren op de computer waarmee u verbinding gaat maken. Het programma kan worden gebruikt om het te installeren of zonder het te installeren, het kan zonder installatie worden uitgevoerd.Om verbinding met een andere computer te maken, moet TeamViewer beide worden uitgevoerd. Wanneer TeamViewer op een computer start, genereert het programma een ID en een wachtwoord, die de gebruiker kan wijzigen wanneer hij wil. Om een ​​verbinding tot stand te brengen tussen een lokale computer en een externe computer, moet de gebruiker die ID hebben en dat wachtwoord wordt ingevoerd in het lokale programma dat op afstand zal worden verbonden. Nadat de sessie is geaccepteerd, wordt een venster geopend waarmee u de controle hebt over de andere computer alsof u deze lokaal beheert.

Een andere manier om in te loggen is om een ​​account te hebben in TeamViewer, waarmee u de computers kunt opslaan waarmee u verbinding maakt zonder een ID en wachtwoord voor elke computer in te voeren. Wanneer u al bent ingelogd bij het andere team via TeamViewer, biedt het programma hulpmiddelen zoals een chat om met de andere persoon in het andere team te communiceren of de sessie in een video op te nemen.

Wanneer de optie voor bestandsoverdracht wordt gebruikt, wordt een venster geopend om de bestanden over te brengen van de lokale computer naar de externe computer en omgekeerd.